yemek şirketleri

Yemek şirketleri, firmalar için yemek üretimi gerçekleştiren ve yemek hizmetini tamamıyla üstlenen şirketlere verilen addır. Türkiye yemek kültürünün zengin olması neticesinde yemek şirketlerinin sayısı da oldukça fazladır. Sanayileşmiş şehirlere paralel olarak yemek şirketlerinin sayısı da oldukça fazla olup, küçük şehirlerde de az sayıda bulunmaktadır. Yemek şirketleri, yemek hizmetinin veriliş yöntemine göre hizmetlerini kategorilendirmişlerdir. Bunlardan en popüler olanları taşıma yemek hizmeti ve yerinde üretim yemek hizmetidir. Yemek şirketleri aynı zamanda kardeş sektör olan organizasyon sektörü için de yemek üretimi gerçekleştirmekte ve bazen de organizasyonun tamamını üstlenebilmektedir.

Yemek şirketlerinin toplam üretim hacmi ülkenin istihdam oranıyla paralel şekilde genişler ya da daralır. Ekonomik olarak bir çok metriği yemek şirketlerini inceleyerek çözebiliriz. Şuan ortalama olarak Türkiye genelinde 5000 yemek şirketi olduğu tahmin edilmektedir. Öte yandan ortalama bir yemek şirketinin de günlük 1000-1500 kişilik yemek üretimi gerçekleştirdiği de bilinmektedir.