Yemek şirketi, yemek üretimi gerçekleştiren şirkettir. Yemek şirketi tabiri çok genel bir tabir olarak görülebilir fakat sektörel anlamda düşünüldüğünde spesifik bir anlam içermektedir. Yemek şirketi, “catering” olarak da bildiğimiz firmalar için kullanılan bir tabirdir. Bir yemek şirketi, yemekleri toplu olarak üreterek yemekleri paketler ve müşterilerine ulaştırır. Yemek şirketlerinin çoğunluğu nüfusu yoğunlukta olduğu büyük şehirlerdedir. Doğal olarak en yüksek nüfusa sahip İstanbul, en çok catering yemek şirketinin bulunduğu şehir konumundadır.

Yemek Şirketinin Verdiği Hizmetler

yemek şirketi

  • Taşımalı Yemek Hizmeti
  • Paket Yemek Hizmeti
  • Organizasyon Yemeği Hizmeti
  • Yerinde Üretim Yemek Hizmeti
  • Sıcak Yemek (Thermobox) Hizmeti
  • Diyet Yemeği Hizmeti

Yemek şirketleri yukarıdaki hizmetleri verebilmektedir. Fakat yemek şirketlerinin bazıları bu hizmetlerin tamamını vermek yerine özel olarak bazı hizmetlerde yoğunlaşabilmektedir. Örneğin, sadece paket yemek hizmeti veren yemek şirketleri de mevcuttur.

Yemek Şirketi Kurmak İçin Gerekli Belgeler

Bir yemek şirketi kurmak için, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yemek üretim izin belgesi ve yerel belediyeden işletme ruhsatı almak yeterlidir. Bunun yanında isteyen firmalar özel şirketler tarafından sağlanan ISO, HACCP gibi sertifikaları da edinebilmektedir fakat bunlar zorunlu değildir.