İstanbul, bir çok konuda olduğu gibi catering yemek sektörünün de en yoğun olduğu yerdir. Bundan dolayı İstanbul’da Türkiye’nin en kaliteli yemek şirketlerinin bazılarını bulabilirsiniz. İstanbul’daki yemek şirketleri genellikle Anadolu‘daki yemek şirketlerine kıyasla daha profesyoneldir. Rekabetin yoğun yaşandığı İstanbul, zamanla büyük gelişim göstermiş ve olağan görünen hatalar zamanla minimize edilmiştir. Öte yandan yoğun rekabet ve geniş ticaret hacmi, beraberinde merdiven altı işletmeleri ve sağlıksız üretim koşullarını da beraberinde getirmiştir. Bu da işini düzgün yapan yemek firmalarıyla, insan sağlığıyla oynayan yemek firmalarını fiyat konusunda karşı karşıya getirmiştir. Çünkü bir catering hizmetinin eksiksiz ve sağlıklı koşullarda üretilmesi için gerekli olan bir asgari üretim şartları ve malzeme tedariki vardır. Bunun en bariz örneklerinden birisi et gramajlarıdır. Bu noktada müşterilerin catering yemek hizmeti almadan önce çalışmayı düşündüğü yemek şirketini yakınen tanımalarını gerekmektedir. Yalnızca fiyat odaklı düşünmemeleri kendi personellerinin de sağlığı için elzem bir durumdur. Kısacası asgari ölçülerde sağlık ve hijyen kurallarına dikkat edilen, et gramajlarını olması gerektiği gibi kullanan bir yemek şirketi ile sağlıksız koşullarda üretim yapan ve et gramajlarını düşük tutan hatta et yerine yasaklı olan bir takım malzemeleri kullanan bir yemek şirketinin verdiği yemek fiyat teklifinde illaki bir fiyat farkı olacaktır. Müşterilerin bu fiyat farkının kaynağını doğru tespit etmeli ve ona göre değerlendirmelidir.

Kısacası İstanbul yemek şirketleri geniş pazar hacminin yansımalarından birinci dereceden etkilenen yemek şirketleridir. Bu yüzden müşteriler, bir yemek şirketiyle çalışmaya başlamadan önce o yemek şirketini iyi bir şekilde tanımak için gerekli aksiyonu almalıdır. Ayrıca aldıkları fiyat tekliflerini değerlendirirken, yukarıda anlatılan kriterleri de göz önünde bulundurmalıdır.